Aanbeveling

Paul heb ik leren kennen als een zeer bevlogen en professioneel teamcoach, maar vooral ook als warm mens met oprechte interesse in wat ander drijft en bezigt.

Op mijn beide scholen heeft Paul vanuit zijn kennis en kunde gewerkt op het gebied van teammanagement vanuit de vraag en behoefte die er lag: Ontwikkeling van de organisatie door eigenaarschap bij de professional neer te leggen en door gebruik te maken van aanwezige kwaliteiten binnen de teams. vanuit een gedegen verdiepende onderzoeksfase is er middels individuele interviews op zeer transparante wijze een teamview gemaakt. Ieder teamlid heeft zijn/ haar eigen motivatie, kwetsbaarheden, kwaliteiten en werkpunten kunnen tonen. De begeleiding hierin vanuit Paul was zeer waardevol: kaderen, doorvragen, vertalen, uitdagen… allemaal aspecten die essentieel waren voor mooie openingen in het proces. 

De scholen zijn hierdoor gegroeid in professionaliteit op het gebied van samenwerken en arbeidshouding. Paul legt steeds de verantwoordelijkheid bij de professional zelf en hierdoor zie je mensen groeien en de organisatie sterker worden. De begeleiding door Paul hierin was op een uiterst prettige en deskundige wijze waarin veel ruimte was voor overleg, bijstelling en aandacht voor de ontwikkelingsvragen van de scholen en de teams. Dit gecombineerd met ‘ruimte vanuit de juiste focus’ heeft ervoor gezorgd dat eenieder vanuit veiligheid kon groeien. Resultaat: Groei van professionals en organisatie waar ik trots op ben! 
 
Jeroen Bloemenkamp,
Meerschools directeur AccentScholengroep

 

arrow_upward