Onderwijs

Wat doe ik op het gebied van onderwijs? Binnen dit thema kan ik als onderwijsontwikkelaar, vanuit een vraagstelling nieuwe scholing ontwikkelen en geven. Daarnaast verzorg ik als trainer, scholing vanuit vaste thema’s.

Als onderwijsontwikkelaar

Als ontwikkelaar van onderwijs en trainingen begin ik altijd met een analyse. Wat is de veranderwens van een organisatie of team? Zo ontdekken we wat er ontwikkeld moet worden en welke middelen hiervoor nodig zijn. Vanuit bewezen theoretische modellen en mijn eigen praktijkervaring werk ik een volledige module uit. Bij sommige vraagstukken werk ik samen met andere experts, die met hun deskundigheid een bijdrage leveren aan de module die we ontwikkelen. Zo ontwikkelen we interactieve en praktijkgerichte trainingen om de veranderwens te realiseren.

Als trainer 

De trainingen die ik geef moeten aansluiten bij de belevingswereld van de deelnemer. Daarom geef ik altijd maatwerktrainingen. Op basis van de deelnemersgroep bepaal ik welke werkvormen er nodig zijn om de training zo goed en effectief mogelijk te maken. Door de betrokkenheid van de deelnemers ontstaat er een actieve modus in de training! Zo gebruik ik in trainingen vaak de knelpunten uit hun eigen praktijksituaties als case. Voor mij is het heel belangrijk dat trainingen in een veilige sfeer plaatsvinden, waarin iedereen kan zeggen wat hij of zij wil.

Benieuwd wat ik voor jouw team of organisatie kan betekenen? keyboard_arrow_right

Trainingen die ik al heb ontwikkeld zijn:

  • Motiverende gespreksvoering
  • Shared decision making
  • Systeemgericht werken
  • Beïnvloeden van groepsdynamica
arrow_upward